Trebate informaciju o slobodnim terminima u našim salonima ?

Ručna limfna drenaža po dr. Voderu za žene i muškarce

Limfa je bezbojna tekućina koja se sastoji od plazme, bijelih krvnih stanica i nešto crvenih krvnih stanica. Stvara se u međustaničnom prostoru tkiva i prenosi otpadne tvari i bjelančevine. Limfa neprestano kruži tijelom, pokreću ju indirektno mišići i cirkulacija krvi. Nema svoju "punpu" ili direktnog pokretača. Zato se dogodi da nam kod dugotrajnog stajanja noge naoteku. Izgleda kao biserne kuglice nanizane na lancicu i pune se i prazne izljevajuči se jedna iz druge sve do limfnih čvorova koji ju filtriraju. Kružeći organizmom, limfa prolazi kroz mnoge limfne žlijezde. U limfnim žlijezdama limfa se filtrira na putu prema terminusu. Limfne žlijezde veličine su od 3 do 6 centimetara, a njihov je zadatak da pročišćuju limfu od bakterija. Slezena, najveća limfna žlijezda, nalazi se u gornjoj lijevoj strani trbušne šupljine i sudjeluje u stvaranju limfocita, bijelih krvnih stanica te uklanja stare crvene krvne stanice iz optoka krvi.

Ručna limfna drenaža je masažna tehnika kojoj je cilj povećati protok limfe, a time i potaknuti odvodnju štetnih tvari  i suvišne vode iz organizma. Limfna drenaža tijela predstavlja tehniku izbora kod klijenata visoke osjetljivosti na dodir, s problemom zadržavanja tekućine, pri pokretanju procesa detoksikacije organizma, kod celulita, te kod edema, oteklina zglobova i zadržane tekućine. Neizostavna je u svim procesima gubljenja na težini ili snaženja imuniteta. 

Postoje dvije tehnike izvedbe ručne drenaže, talijanska i po Dr. Voderu, i milojon interpretacija od terapeuta do terapeuta. Bitno je da se limfna drenaža izvodi jako polako, jako nježno te u smijeru limfnih čvorova, na suhoj i čistoj koži bez korištenja ulja ili kreme. 

Izvodi se na svim dijelovima tijela i lica u trajanju od 30-45min. Kod veće minutaže mora se biti jako oprezan jer ručna limfna drenža snizuje tlak i klijent može osjetiti vrtoglavicu i malaksalost. Bolje je terapiju raditi više dana uzastopno u kraćiom intervalima. Broj tretmana ovisi o stanju tijela i sposobnosti tijela da eliminira nepotrebne tvari iz organizma van. Klijent mora sudjelovati u tretmanu sa povečanom konzumacijom čiste vode, korištenjem čvrstih steznih taica ili visoko denskih najlonki ili elastičnih zavoja na rukama ili zglobovima te kretanjem u njima jer se tako dodatno potiče limfa. 

Drenaža blagotvorno djeluje na kožu. Radi se kod upaljene aknaste koze te kod suhe i dehidrirane kože lica. Dobro djeluje limfna drenaža vrata i leđa kod glavobolja, ukočenih mišiča, upaljenih mišića, kod miogeloza (nakupine mlječne kiseline u mišićima). 

Preporučljivo ju je raditi nakon operacijskih zahvata, liposukcije, zatezanja kože ili bilo koje druge operacije. Pomaže u eleiminaciji edema, nakupije krvi i potiče brze zacjeljivanje rana i brži oporavak nakon operacija. Nakon operacija obavezno se posavjetujte sa svojim lječnikom oko toga kada bi bilo naj bolje za vas da počnete sa terapijom. 

 

 

Razlika između ručne i aparativne limfne dranaže

Kod zahtjevnijih problema bolje je raditi ručnu limfnu drenažu jer se terapeut bazira na riješavanju konkretnog problema. Bolje se otvore limfni čvorovi i bolje se lokalni edemi očiste.

Kod detoks tretmana i anticelulitnih tretmana uredu je koristiti aparativen limfne dranaze jer one iz međustaničnog prostora pokrenu tvari u limfu te pokrenu čišćenje organizma. 

 

Slobodno nam se obratite sa bilokakvim pitanjima ili nedoumicama vezano za limfnu drenazu. 

Vlasnica salona i terapeut Sanja ručni limfnu drenažu zavrsila je 2003g kod Viktorije Pollak, Akademija Pollak. Ima dugogodišnje radno iskustvo sa različitim slučajrevima i problema na tijelu i licu.

Slobodno nam se sa povjerenjem obratite.

  

 

TOP